2015. február 17., kedd

FIFTY SHADES OF GREY - SPOILER

Hát igen, itt tartunk. Azt gondoltam, hogy meg bírom állni, hogy ne írjak róla, de nem megy. Miután ott voltam 11-én a premier előtti vetítésen, majd 12 - én a premieren, utána pedig 14 -én szintén alkalmam volt megnézni, teljes összképet kaptam a filmről. Az egész film azzal kezdődik, hogy betekintést kapunk, miként készül szeretett Mr. Greyünk és Miss. Anastasia Steele. Eközben Annie Lennox - I Put A Spell On You számát hallhatjuk. ( Nem tévedek sokat, ha azt mondom, hogy az egész film alatt a dalok voltak a legérdekesebbek.) Azután következik az első főbb jelenet, mikor Ana interjút készít, a megközelíthetetlen agglegénnyel. Aztán jelenetről jelenetre ugrunk, s már ott tartunk, hogy Ana megismerkedik Cristian édesanyával, aki olyan gyorsan tűnik is el, amilyen gyorsan megérkezett. Ana lediplomázik, majd elutazik az édesanyjához, ahol történetesen megjelenik Mr. Grey. Természetesen ezek között a jelenetek között történik az is mikor a Charlie Tangoval Seattle-be utaznak Ellie Goulding - Love Me Like Do című száma alatt, ami szerintem a legszebb jelenet a filmben. Ezután következik az a bizonyos vanília, amivel Cristian orvosolja a helyzetet. E közben Sia csodálatos dalát az Salted-et hallhatjuk. Itt láthatjuk először meztelenül Miss. Steelet, és Mr. Grey kezek fenetét. Aztán a bizonyos "Örültem az ismeretségnek" e-mail után, betekintést nyerhetünk, egy igen vad éjszakának, amit 5 másodpercbe belemerítve, Ana megismeri az igazi Cristian egyik részét. Azután pedig szépen lassan beindul a történet. 

Igen van benne olyan rész, amit egyáltalán nem olvashattunk a könyvben, s sajnos olyan is, amit egyszerűen csak kihúztak a történetből. Nekem is egy az volt a legnagyobb problémám, hogy igen rövidke volt, az első kötethez képest, de 500 oldalt elég nehéz lehetett bele nyomorítani 125 percbe. 

A szereplőkről nekem elég pozitív véleményem van. Dakota tökéletesen eljátszotta az esetlen Anat, Jamie pedig - annak ellenére, hogy nem fűztem hozzá sok reményt, az interjúkon elmondottak miatt - kellemesen csalódtam. Tökéletesen illettek egymáshoz. Bár Jamie arcát nem kellett volna ennyire szőrteleníteni. (Ezt inkább Ana combjával kellett volna megtenni.) Kate tökéletes volt, pontosan ilyennek képzeltem. Eliott nekem egy kicsit túl helyes volt, míg Grey apját és Miát csupán 30 másodpercig láthattunk az egész film alatt. Jesé is jó volt, bár nekem nem jött át. Nálam a legnagyobb favorit, a színész, aki mindent vitt, az Taylor volt. Nekem ő jött át a legjobban. Tökéletesen beleillett a szerepbe, egyszerűen elképesztő volt. 

Nekem a film összességében nagyon tetszett. Vicces volt, romantikus (néhol kicsit túl nyálas), és pont annyi 18- as jelenet volt benne, amennyi kellett. 
10/7,5- re értékelmén a filmet, persze ez csak az én véleményem. 
Még annak is megnézhető egyszer, ha ne igazán kedveltük a könyvet, vagy nem szeretjük az ilyen műfajú filmeket. Csalódás a film azoknak, akik több erotikát vártak, bár azoknak ajánlom inkább a pornófilmeket. 

A könyv.. 
A könyv felülmúlhatatlan. Szeretem a könyvet, mind az elbaszott 50 árnyalatával együtt. Sokkal jobb, mint a film. Aki még nem olvasta a könyvet és nem is látta a filmet, annak ajánlom, hogy először olvasson, majd csak utána üljön le a vászon elé. Higgyétek el így sokkal jobb. 

2016...
2016 márciusa... 


1 megjegyzés:

  1. A könyv az tényleg tökéletes.Nállam a 3. kötet a favorit :D Amikor neki fogtam olvasni a FIfty Shades of Grey-nek alig tudtam abbahagyni :) .És ez csak fokozódott amikor olvastam a második és a harmadik kötetet.

    VálaszTörlés